• Vandaag een belangrijke wedstrijd tegen de koploper Zeemacht die voorafgaand aan de wedstrijd net zoveel punten als WBSV heeft, maar wel met één wedstrijd minder gespeeld te hebben. Kortom, een belangrijke wedstrijd die kan bepalen of we mee gaan doen om de titel.

    Na de barre wedstrijd van vorige week was de wind weer gaan liggen en wisten Guido en Jesse het gelukkig te redden om op tijd bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Helaas heeft jullie bezoek aan het oosten niet het gewenste resultaat weten op te leveren…Janys wist ook om op tijd aanwezig te zijn, die eigenlijk eerst afwezig zou zijn vanwege een vakantie naar Lapland. Bijkomend van de vakantie zou hij geen minuten maken, maar wist evengoed een bijdrage te leveren door al het voorbereidende werk te doen aan de wedstrijd. Top mentaliteit! Verder mooi dat Adriaan er ook weer bij was na een periode met vele kleine pijntjes en een vakantie! Bassie kon er helaas nog niet bij zijn.

    Hoewel het de wedstrijd was tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst was dat alles behalve te zien aan de wedstrijd. Een matige wedstrijd voor het oog, wat jammer voor het publiek was die zich met grote getalen hadden begeven op het WBSV sportpark. Misschien moeten we dan ook realistisch blijven en concluderen dat dit het niveau van de vijfde klasse is. In de eerste helft was het Zeemacht die domineerde qua balbezit, maar niet echt tot kansrijke doelpogingen kwam. WBSV was niet het WBSV wat wij in eerdere wedstrijden hebben gezien. Opbouwend schoot het te kort en ook aanvallend gezien werden er geen potten gebroken. Wel kreeg onze brommer Thijs nog een 1 op 1 kans, maar mistte de rust om deze kans af te maken.

    We zitten ongeveer tien minuten in de tweede helft toen er net buiten de zestien een onnodige overtreding werd gemaakt. De vrije trap die daar op volgde werd eerlijkheidszeggende schitterend binnengeschoten door de speler van Zeemacht, zodat zelfs onze keeper Panter Velde er niet bij kon. Onze schaatser Siem die zich al op glad ijs bevond door in de eerste helft een gele kaart te pakken, werd kort daarna licht nagetrapt en reageerde daar te fel op. Hiermee reed hij een scheve schaats en kreeg daarmee zijn tweede gele kaart. Een flinke aderlating, waardoor WBSV met tien man een 0-1 achterstand moest zien om te buigen. Maar zoals Nederlands beste voetballer al eens zei: “Een ploeg van tien man is gevaarlijker dan een ploeg van elf man, omdat vijf van die elf man een stappie minder doen en vijf man van die tien man juist een stappie harder zetten.” Overigens zei Cruijff ook dat je geen kater kan krijgen, zolang je blijft drinken. Wat een wijs man! Afijn, de tien man van WBSV zette een stapje harder en er ontstond een alles of niets voetbal. Dit leidde wel tot wat druk op de verdediging van Zeemacht , maar tot 100% kansen kwam het niet echt. Aan de andere kant kreeg Zeemacht hierdoor meer ruimte, maar wist dit niet te benutten en bleef het zo nog wel spannend tot het einde. Een uitslag dat achteraf wel terecht was, maar waarbij met een beetje meer volwassenheid en slimmigheid een gelijkspel er ook had ingezeten. Zonde dus! Volgende week op bezoek bij middenmoter Petten, waar ons een lastige partij te wachten staat.

    De realistische toeschouwer