• Na twee nederlagen op rij zijn de ploegen die net onder WBSV stonden dichter in de buurt gekomen of zelfs boven WBSV komen te staan. Daarom extra van belang dat WBSV vandaag weer de juiste vorm wist op te pakken. Dit moest vandaag gebeuren tegen ZDH, die de hekkensluiter van de vijfde klasse A is. Met het mooie weer had iedereen zin om een potje te voetballen. Echter, toen er voorafgaand aan de wedstrijd er al de nodige mensen waren die lekker een biertje stonden te nuttigen in het zonnetje, zag je plots de zin bij iedereen wegebben. Er werd voorgesteld om de wedstrijd af te lasten, maar tegelijkertijd wisten we dat we dat ZDH niet aan konden doen, want die kwamen helemaal van Texel om een competitiewedstrijd in de Westbeemster te spelen. Wat toch een leuke hobby dat voetbal! Ik vraag mij dan ook af, of ZDH er elke keer een weekendje weg van maakt, aangezien wij dat bij de return wel gaan doen. Gelukkig was de zin om te gaan voetballen weer snel terug toen bij het omkleden de ene na de andere rouwdouwer werd afgespeeld. Wat een herrie van Dries en Thom Nicolawaai! Daarnaast zou het zonde zijn om de wedstrijd af te lasten, want de dag daarvoor was het klusjesdag bij WBSV en hadden oud spelers Maik en Mark B. de tribune speciaal schoongemaakt voor de wedstrijd tegen ZDH. Ze waren dan ook niet blij toen ze hoorden dat WBSV op het andere veld speelde…

    Onze keeper Jan had zich ziek gemeld en kon er vandaag helaas niet bij zijn. Gelukkig heeft WBSV met Bill een goede back-up die dan ook de honneurs waar nam. Daarvoor was hij ook al de sluitpost bij het tweede en had daarmee een drukke zondag. Top inzet Bill! Siem was er na de schorsing ook weer bij, wat erg belangrijk is voor deze ploeg. Mooi om te zien hoe hij elke keer de duels hard, maar eerlijk weet in te komen! Daarnaast ook nog wat extra jeugdigheid erbij, omdat Sem (JO-19) vandaag een kans kreeg door in de basis te beginnen. Sem heeft zijn kwaliteiten en kan zeker een toegevoegde waarde leveren. Jammer was dan ook het incidentje in de tweede helft, waardoor hij dan ook mijn inziens terecht gewisseld werd.

    WBSV begon de wedstrijd slecht doordat de verdedigers het Bill lastig maakten en hij de bal niet lekker kon wegwerken. Een overtreding was vervolgens nodig om de tegenaanval in de kiem te smoren. Uit deze vrije trap kwam een doelpunt die schitterend raak werd geschoten. Even besloop het gevoel van “het zal toch niet hé!? Zaak was om niet in paniek te raken en zorgvuldig te blijven voetballen. WBSV die het betere van het veldspel had en regelmatig een mooie aanval creëerde, slaagde er lange tijd niet in om de stand op gelijke hoogte te brengen. Uiteindelijk wist Edwin een typische Edwin goal te maken, zonder dat hij misschien zelf wist dat dit een typische Edwin goal was. Dit komt omdat het zijn eerste goal voor WBSV 1 was en omdat dit soort acties van hem verwacht worden. Dit willen we vaker zien!

    In de tweede helft hetzelfde speelbeeld, waar WBSV te weinig tot kansen kwam. Terwijl de tijd inmiddels begon te dringen, kwamen “Schreeuwtje” (Thijs L.) en “Bambi” (Raymond) het veld in om het een en ander te forceren. Bambi liep twee jaar geleden een vervelende knie blessure op en maakte nu weer zijn rentree in het eerste. Als het je toch moet overkomen, wist je met de Covid-19 wel de juiste periode uit te kiezen. Hoewel de eerste balcontacten van Schreeuwtje een beetje slap waren, pakte hij het vervolgens goed op door beslissend te zijn met twee goals. Ik weet niet precies meer hoe deze gingen, maar de eerste was een beetje fortuinlijk en de tweede werd zakelijk ingetikt na een voorzet van Thom. En hoewel de wedstrijd was gespeeld, kreeg WBSV een paar minuten voor tijd toch nog tweede om de oren en werd het nog heel even spannend. Belangrijk om op dat soort momenten toch nog de concentratie weten vast te houden en daarmee een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk was iedereen dan ook erg blij toen de overwinning binnen was. Volgende week concurrent ALC waar we vol aan de bak kunnen.

    De realistische toeschouwer