• WBSV- ALC Abbekerk


  Om 14.00 stond er weer een mooie clash op het programma.
  ALC kwam bij ons op bezoek en de kenners denken ook dat deze 2 clubs gaan strijden voor de bovenste plekken.
  De ziekenboeg bij WBSV is groot met o.a. een langdurige blessure van Jesse Ordeman. Hij zal er helaas dit seizoen niet meer bij zijn. Jesse zal zeker nog een belangrijke rol gaan spelen langs het veld. Jan ter Velde kon ook helaas niet keepen maar Bill konijn heeft dat fantastisch opgepakt. Daarnaast zijn Thom Nicolai en Haisang Dinh ook nog geblesseerd.

  ALC begon vele malen beter aan de wedstrijd. WBSV kon niet lang de bal vast houden.
  WBSV kwam dan ook niet verder dan de middenlijn.  In de 1e helft was het echt 1 richtingsverkeer in het voordeel van ALC, maar ALC kon maar 1 grote kans creĆ«ren. Bij die grote kans was er een hoofdrol voor Bill konijn die een prachtige redding in huis had.
  We waren dan ook allemaal erg blij dat we met 0-0 mochten rusten.

  Begin van de 2e helft was het eigenlijk niet anders.
  ALC had weer het betere van het spel. Maar tot grote kansen kon het niet komen.
  MAAAAAAAAAAR Dannnnn.
  Uit het niets werd Mark Velzeboer(Harry Kane van WBSV) weggestuurd en kwam 1 op 1 tegenover de keeper en zo ontstond er een kans die je wel aan Mark kan overlaten en scoort hij 1-0. Onverdiend, maar natuurlijk erg lekker voor WBSV.
  NA de 1-0 ging ALC nog aanvallender spelen, maar verder dan een aantal afstandsschoten kwam het niet.
  Uiteindelijk kwam de 1-1 kwam er toch aan. ALC nam 1 korte corner en de verdediging van WBSV stond te slapen en uit die corner kwam de 1-1.
  Maar lang kon ALC niet genieten van de 1-1 want Gijs Korver  werd weggestuurd en met een bekeken lob stift hij de bal over de keeper heen en staat het 2-1 voor WBSV.
  Daarna is ALC niet echt gevaarlijk meer geweest en kon WBSV de 2-1 intact houden.
  WBSV had zelfs nog kansen om de stand verder uit te breiden, want we kwamen nog 2 keer alleen op de keeper af maar Janys van der Stel en Maarten Velzeboer verzuimde het om de stand uit te breiden.
  Een tikkeltje onverdiend maar de winst is binnen en de punten blijven in de Beemster.

  Volgende week spelen we uit tegen Dess om 14.00.
  We hebben die dag veel support nodig dus zal fijn zijn als er mensen komen kijken.
  Er schijnt ook een gezellige derde helft te zijn dus nog meer reden om naar Dess in Benningbroek (Sportlaan 11) af te reizen.