• Na een periode van bijna drie maanden zonder competitievoetbal was het dan eindelijk weer zover. WBSV mocht weer de wei in en hoe?! Daar waar je zou zeggen dat inmiddels iedereen wel weer zin had in een competitiewedstrijd, moest iedereen toch echt wel zin maken om in deze barre omstandigheden een potje te gaan voetballen. Bij het verzamelen in de Westbeemster kwam iedereen dan ook binnenstrompelen met de hoop dat het alsnog afgelast zou worden. Alleen onze keeper Jan leek wel zin te hebben. Maar ja, het is dan ook algemeen bekend dat keepers (en trainers overigens ook) een beetje gek zijn. Terwijl op het pad van WBSV de ene na de andere koe ons om de oren vloog, bleek bij het arriveren in Graftdijk de wind gelukkig enigszins mee te vallen. Zo blijkt maar weer, bij WBSV staat er altijd ietsje meer wind, toch Jochem?

  Kijkende naar de ranglijst moest WBSV deze partij winnen. Echter was Graftdijk de laatste wedstrijden lekker bezig en werden eerdere partijen maar net aan verloren. Kortom, we konden aan de bak! Jesse en Guido hadden van te voren toch genoeg vertrouwen in het resultaat, aangezien zij in de ochtend de fietsen al hadden afgezet op het terrein van Graftdijk. Het schijnt dat ze nu ergens fietsen in Oekraïne, nadat bleek dat de remmen van beide heren het niet deden. Als jullie daar toch zijn, het zou fijn zijn als jullie de situatie daar in het oosten weten te de-escaleren. Alvast bedankt!

  De wind die voornamelijk haaks op het veld stond, zorgde voor een slordig veldspel aan beide kanten. Gelukkig waren er weinig toeschouwers die dit hoefden aan te zien.De complimenten voor de dappere WBSV supporters die ondanks de weersomstandigheden toch kwamen kijken!

  De eerste helft liet WBSV wel het betere van het veldspel zien, maar met de wind was het lastig om daadwerkelijk voor de goal te verschijnen en een kans te creëren. WBSV moest het dan ook hebben van de vroege voorzet en daarbij hopen dat de bal door de wind werd opgepakt, wat voor chaos zou leiden in het zestienmetergebied van de tegenstander. Graftdijk zette daartegenover een aantal kleine kansjes, wanneer de lange bal gehanteerd werd. Maar echt heel gevaarlijk werd dat niet. Tien minuten voor rust kwam WBSV op een (terechte) 0-1 voorsprong, Thom gaf een prachtige steekpass op Mark, die vervolgens eenvoudig kon afronden. Dit was tevens de ruststand.

  Terwijl WBSV weer met natte shirts de kleedkamer uit kwam om de tweede helft te spelen, kwam SV Beemster verrassend genoeg het veld op i.p.v. Graftdijk. Heel even waren sommigen bang om vervolgens nog 90 minuten te moeten spelen, maar tot opluchting van velen bleek Graftdijk een ander droog shirt aangetrokken te hebben. Een mooi spelletje psychologische oorlogsvoering! Maar wat Graftdijk niet wist, is dat blauwe shirts als een rode lap op een stier werkt voor de WBSV’ers. Extra gemotiveerd dat WBSV was, moesten en zouden de drie punten in de tas meegenomen worden. WBSV was over het algemeen weer de betere, wat dan ook resulteerde in de 0-2. Rijndert werkte de bal vanuit de verdediging weg en wist de bal over de achterste linie van Graftdijk te leggen. Volgens Rijndert zelf was dit ook exact de bedoeling, waar vele anderen toch hun twijfels bij hadden. Maar een discussie winnen van deze Duitser is hetzelfde als Ron die een keer alle namen van de selectiespelers onthoudt. Kansloze missie dus! Na de mooie geplaatste bal van Rijndert dus, kwam Mark vervolgens 1 op 1 tegen de keeper en wist hij na een slechte afronding de wind in zijn voordeel om te buigen en belandde de bal alsnog in het netje. Graftdijk werd vervolgens sterker en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden die of naast werden geschoten of knap gepareerd werden door Jan, die een puike wedstrijd stond te keepen. Je moet er maar aan staan, de hele wedstrijd kou lijden en op beslissende momenten je doel weten schoon te houden. Daarbij kreeg hij ook de perfecte ondersteuning vanuit de verdediging die solide en volwassen stond te verdedigen, chapeau jongens! Met een afstandsschot maakte Mark tien minuten voor tijd nog de 0-3, waarbij de keeper van Graftdijk niet helemaal vrijuit ging. Ook maakte hij nog kans om de 0-4 te maken, maar raakte afgeleid en gleed onderuit toen hij plots de tap hoorde stromen vanuit de kantine. En zo blijft hij in het rijtje met Meikalay Moore die afgelopen weekend ook drie keer wist te scoren in één wedstrijd. En hoewel Moore dit presteerde in één helft, deed ze dit ook drie keer in het verkeerde doel…

  Al met al, een zakelijke overwinning die nodig was om het bovenin spannend te houden. Naast de overwinning is het ook weer fijn om Maarten en Edwin terug te hebben in de selectie. Maarten is een ervaren speler die met name erg belangrijk is voor de kleedkamer dankzij zijn weekend escapades. Vraag is nog even of dit blijft aangezien deze jongen inmiddels smoorverliefd is! Mocht dit minder worden, dan zien we dit graag gecompenseerd terug in het veld. Ook fijn dat Edwin weer terug is met zijn creativiteit en waarmee de concurrentie onderling sterker wordt. Voor Ron een lastige taak, maar zo wordt iedereen wel beter! Volgende week Zeemacht op het programma die op dit moment bovenaan staat. Een belangrijke “zes puntenwedstrijd”. Je vraagt je af, waarom speelt WBSV die niet elke week, kan flink oplopen zo.

  De realistische toeschouwer