• Maatregelen Corona virus: UPDATE: BEPERKT OPEN VANAF WOENSDAG 14 OKTOBER, VANAF 22:00u

15 okt 2020 Beheerder
  • Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober zijn er nieuwe landelijke corona-maatregelen aangekondigd.
    Vanaf woensdag 14 oktober, 22:00 uur gaan deze nieuwe corona-maatregelen in.

De overheid heeft nu een routekaart met 4 risiconiveaus die aangeven welke coronamaatregelen er op welk moment per niveau gelden.
    Wij als bestuur kunnen aanvullend daarop extra maatregelen nemen.

Het niveau is momenteel 'zeer ernstig'.

Publieke routekaart

Bestuurders routekaart

Factsheet

In de weken tot dinsdag 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.
    Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.

Sportverenigingen, Spurd en de gemeentes Purmerend en Beemster van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland hebben een nieuwe noodverordening ingesteld.

In ieder geval de volgende maatregelen m.b.t. onze faciliteiten zijn de komende 2 tot 4 weken van toepassing:

-> Buiten geldt een maximale groepsgrootte van vier personen wanneer de betrokkenen geen huishouden vormen.
    Kinderen jonger dan dertien jaar tellen daarbij niet mee.

-> Alle amateurwedstrijden zijn op voorhand (mede i.v.m. competitie gerelateerde oorzaken) de komende 4 weken door de KNVB afgelast.

-> De kantine blijft gesloten.

Verder is het advies om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Sporten:

Sporten is nu alleen nog beperkt mogelijk.

-> Voor kinderen tot 17 jaar geldt dat sporten in teamverband en wedstrijden met teams onderling van eigen club zijn toegestaan. Ook mogen zij in één grote groep sporten.

-> Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen (exclusief trainer, max. 30 personen per veld). Er mogen dus wel meerdere groepen van vier personen tegelijk op een veld sporten. De groepen dienen zoveel mogelijk in vaste samenstelling te trainen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, dus ook niet met teams van eigen club onderling.

-> Toeschouwers zijn niet meer welkom bij sportactiviteiten.
    Dit geldt helaas ook voor ouders die bij hun sportende kind willen kijken.

-> Sporters die klaar zijn met hun eigen training/wedstrijd worden gezien als toeschouwers.
    Het is de bedoeling dat sporters na afloop van hun activiteit de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

-> Kleedkamers en douches zijn gesloten.

-> Verder mogen kaderleden, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij trainingen/wedstrijden aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek/toeschouwer.

Houdt u zich verder zoveel mogelijk aan onderstaand protocol opgesteld door het NOC*NSF:

Protocol NOC*NSF (versie 14-10-2020)

Voor vragen kunt u terecht bij uw elftalleider.

Het bestuur leeft mee met alle leden, trainers, leiders en vrijwilligers die hun sport waar ze veel voor doen niet meer kunnen uitoefenen. Wij hopen dat iedereen zich als het weer mag, blijft inzetten voor onze club.

Mochten er vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen.

Nader bericht volgt.

Met vriendelijke groeten,