• Maatregelen Corona virus: UPDATE: BEPERKT OPEN VANAF ZATERDAG 5 JUNI

15 jun 2021 Beheerder
  • In de persconferentie van vrijdag 27 mei is stap 3 van het openingsplan aangekondigd, ingaande per zaterdag 5 juni.

In de aankomende persconferentie van vrijdag 18 juni worden er nieuwe versoepelingen aangekondigd (stap 4) ingaande vanaf zaterdag 26 juni.

Coronaregels vanaf 5 juni

Poster openingsplan stap 3

-> Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen, betrokkenen van één huishouden vormen een uitzondering. Kinderen tot 12 jaar tellen in de maximale groepsgrootte niet mee.

-> Voor zowel de A- als B-categorie wordt de competitie definitief niet hervat. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat, ofwel start nieuwe voetbalseizoen.

-> Sportkantines met buitenterras zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen vanaf zaterdag 5 juni open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Zie ook het horeca protocol

Belangrijk in deze:

- Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten op 1,5 meter afstand van elkaar.

- Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan.

- Geen zelfbediening.

- Er mogen maximaal 50 personen in de kantine zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor het buitenterras.

- Het EK kijken op scherm of live optredens zijn niet toegestaan.

- Een reservering en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.

- De kantine sluit om 22:00u.

Sporten:

Spurd heeft in overleg met sportverenigingen en de gemeente Purmerend & Beemster één en ander ingesteld per zaterdag 5 juni:

-> Jongeren tot 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden onderling en tegen andere clubs spelen.

Regiocup:

De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen (Lid bij WBSV en zelfde leeftijdscategorie zijn vereisten).

-> Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met ingang van zaterdag 5 juni weer volledig trainen en onderling wedstrijden spelen met teams van eigen vereniging. Maximale groepsgrootte van 50 personen, geen afstandsbeperkingen

-> Toeschouwers zijn nog steeds niet welkom bij sportactiviteiten. Dit geldt helaas ook voor ouders die bij hun sportende kind willen kijken.

-> Sporters die klaar zijn met hun eigen training/wedstrijd worden gezien als toeschouwers.
    Het is de bedoeling dat sporters na afloop van hun activiteit de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

-> Kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden vanaf zaterdag 5 juni (wel 1,5 meter afstand van elkaar houden).

-> Verder mogen bestuursleden, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij trainingen aanwezig zijn en worden niet gezien als toeschouwer.

Voor veel gestelde vragen en protocol opgesteld door het NOC*NSF, zie onderstaande:

Protocol NOC*NSF vanaf 5 juni

Voor overige vragen kunt u terecht bij uw elftalleider.

Het bestuur leeft mee met alle leden, trainers, leiders en vrijwilligers die hun sport waar ze veel voor doen niet meer kunnen uitoefenen. Wij hopen dat iedereen zich als het weer mag, blijft inzetten voor onze club.

Mochten er vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen. Nader bericht volgt.

Met vriendelijke groeten,