• Maatregelen Corona virus: UPDATE: BEPERKT OPEN VANAF DINSDAG 16 MAART

21 apr 2021 Beheerder
  • Tijdens de persconferentie van dinsdag 20 april is aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd tot dinsdag 11 mei. Op woensdag 28 april, 4:30u vervalt de avondklok (22:00u tot 4:30u).

Op de aankomende persconferentie van dinsdag 4 mei kondigt het kabinet aan welke versoepelingen vanaf dinsdag 11 mei gaan gelden.

De overheid heeft een routekaart met 4 risiconiveaus die aangeven welke coronamaatregelen er op welk moment per niveau gelden. Wij als bestuur kunnen aanvullend daarop extra maatregelen nemen.

Routekaart publiek en bestuurders

Poster geen ruimte voor versoepelingen vanaf 28 april

-> Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen, betrokkenen van één huishouden vormen een uitzondering.
    Kinderen tot 12 jaar tellen in de maximale groepsgrootte niet mee.

-> Voor zowel de A- als B-categorie wordt de competitie definitief niet hervat. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat, ofwel start nieuwe voetbalseizoen.

-> De komende weken wordt regionaal definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup.

-> De kantine blijft gesloten.

Sporten:

Spurd heeft in overleg met sportverenigingen en de gemeente Purmerend & Beemster één en ander ingesteld per dinsdag 16 maart:

-> Kinderen en jongvolwassenen tot 26 jaar mogen samen sporten op onze sportaccommodatie, zonder 1,5 meter afstand. Wedstrijden met teams van eigen club onderling zijn toegestaan. Kinderen en jongeren met klachten blijf thuis!

Volgens het openingsplan van het kabinet mag de groep tot 26 jaar vanaf dinsdag 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gaan spelen. In dit geval kan de regiocup van start gaan. Dit is nog geen zekerheid, op de persconferentie van dinsdag 4 mei wordt aangekondigd of deze stap gezet kan worden. Indelingen, programma's e.d. worden naar alle waarschijnlijkheid in de week daarop zichtbaar op de website/voetbal.nl app (mits de regiocup regionaal en landelijk haalbaar wordt bevonden).

-> Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen weer op onze sportaccommodatie sporten met maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand. Ook voor deze groep geldt, heb je klachten blijf thuis!

Verder gelden de volgende voorwaarden voor alle deelnemers vanaf 27 jaar:

Twee- of viertallen mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen.

De afstand tussen de sporters van een twee- of viertal is altijd tenminste 1,5 meter. In de praktijk adviseert Spurd 4 à 5 meter. Het is wellicht raadzaam om vakken te maken waarbinnen twee- of viertallen op veilige afstand van elkaar kunnen sporten.

Om instructie te geven aan één twee- of viertal mag een trainer van twee-/viertal naar twee-/viertal, mits tenminste 1,5 afstand van het twee-/viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan alle twee-/viertallen in één keer mag niet.

Ook zegt het openingsplan van het kabinet dat voetballers van 27 jaar en ouder vanaf dinsdag 11 mei weer in teams mogen gaan trainen. Ook dit is nog geen zekerheid, op de persconferentie van dinsdag 4 mei wordt aangekondigd of deze stap gezet kan worden.

-> Toeschouwers zijn niet meer welkom bij sportactiviteiten. Dit geldt helaas ook voor ouders die bij hun sportende kind willen kijken.

-> Sporters die klaar zijn met hun eigen training/wedstrijd worden gezien als toeschouwers.
    Het is de bedoeling dat sporters na afloop van hun activiteit de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

-> Kleedkamers en douches zijn gesloten.

-> Verder mogen bestuursleden, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij trainingen aanwezig zijn en worden niet gezien als toeschouwer.

Voor veel gestelde vragen en protocol opgesteld door het NOC*NSF, zie onderstaande:

Protocol NOC*NSF (versie 16-03-2021)

Voor overige vragen kunt u terecht bij uw elftalleider.

Het bestuur leeft mee met alle leden, trainers, leiders en vrijwilligers die hun sport waar ze veel voor doen niet meer kunnen uitoefenen. Wij hopen dat iedereen zich als het weer mag, blijft inzetten voor onze club.

Mochten er vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen. Nader bericht volgt.

Met vriendelijke groeten,