• Maatregelen Corona virus: UPDATE: BEPERKT OPEN VANAF DINSDAG 15 DECEMBER

13 jan 2021 Beheerder
  • Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari is aangekondigd dat de lockdown met tenminste 3 weken wordt verlengd tot dinsdag 9 februari.

De overheid heeft een routekaart met 4 risiconiveaus die aangeven welke coronamaatregelen er op welk moment per niveau gelden.
    Wij als bestuur kunnen aanvullend daarop extra maatregelen nemen.

Het niveau is vanzelfsprekend 'lockdown':

Publieke routekaart

Bestuurders routekaart

Factsheet lockdown

Sportverenigingen, Spurd en de gemeentes Purmerend en Beemster hebben één en ander ingesteld per 15 december, de volgende maaregelen m.b.t. onze faciliteiten zijn de komende weken het belangrijkst:

-> Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen, betrokkenen van één huishouden vormen een uitzondering. Kinderen tot 12 jaar tellen in de maximale groepsgrootte niet mee.

-> Alle amateurwedstrijden zijn de komende weken door de KNVB afgelast.

-> De kantine blijft gesloten.

Verder is het advies om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken, blijf zoveel mogelijk thuis.

Sporten:

Sporten is beperkt mogelijk:

-> Voor kinderen tot 17 jaar geldt dat sporten nog steeds in één grote groep in teamverband is toegestaan.
    Kinderen met klachten blijf thuis! Wedstrijden met teams van eigen club onderling zijn toegestaan.

-> Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat buiten sporten mag, echter maximaal met twee personen op 1,5 meter afstand. Er kunnen meerdere groepjes van twee naast elkaar sporten.

-> Toeschouwers zijn niet meer welkom bij sportactiviteiten.
    Dit geldt helaas ook voor ouders die bij hun sportende kind willen kijken.

-> Sporters die klaar zijn met hun eigen training/wedstrijd worden gezien als toeschouwers.
    Het is de bedoeling dat sporters na afloop van hun activiteit de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

-> Kleedkamers en douches zijn gesloten.

-> Verder mogen bestuursleden, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij trainingen aanwezig zijn en worden niet gezien als toeschouwer.

Hieronder vindt u de link naar het protocol opgesteld door het NOC*NSF:

Protocol NOC*NSF (versie 15-12-2020)

Voor vragen kunt u terecht bij uw elftalleider.

Het bestuur leeft mee met alle leden, trainers, leiders en vrijwilligers die hun sport waar ze veel voor doen niet meer kunnen uitoefenen. Wij hopen dat iedereen zich als het weer mag, blijft inzetten voor onze club.

Mochten er vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen.

Nader bericht volgt.

Met vriendelijke groeten,