Bericht van het bestuur

Het seizoen is ten einde. Er heerst rust op het complex van WBSV en de vakantietijd breekt aan. Een mooi moment om wat positieve zaken te noemen.

Bij onze jeugd is de JO11-1 voorjaarskampioen geworden. Een mooie prestatie van dit team. De huldiging vond plaats bij Duinrand’s en daarna door naar de West voor de traditionele rondrit op de platte wagen en een feest in de kantine. Voor Sandra een welverdiend slot als trainer, want ze nam afscheid.

Ook een kampioen bij de senioren: WBSV 3. Dit team bekroonde zondag 16 juni een succesvol seizoen bij Hauwert en werd op het veld gehuldigd. De spelers vierden hun feestje in de kantine aldaar en zetten dat voort in de West. Leider Frank Timmer neemt na 39 jaar actief te zijn geweest als voetballer afscheid van het derde. Hij woont in Mijdrecht en is altijd bij WBSV blijven voetballen. Als leider heeft hij het team 13 jaar bij elkaar weten te houden. Dat is in de huidige tijd een hele prestatie. Zijn broer Ard stopt ook met voetballen. Er is op gepaste wijze afscheid genomen van Frank en Ard. De opvolgers als leiders zijn gevonden in Arie-Jan Tol en Sven Westerneng.

Ons veteranenteam stopt definitief met voetballen. Twee jaar geleden was een doorstart nog mogelijk, maar nu niet meer. Het afscheid volgt op een later tijdstip. Daar kom ik op terug.

Dankzij de inzet van vele WBSV’ers stromen volgend seizoen 8 jeugdspelers door naar de herenselectie en kunnen teams daaronder voor latere aansluiting zorgen. In de huidige tijd van weekendwerk, studie en stage in het buitenland is het voor clubs, al dan niet klein, heel lastig om teams in stand te houden. Er komen meer spelers van buitenaf omdat de eigen woonkern te klein is om de aanwas op peil te houden. Dat betekent ook dat het moeilijker wordt om leden langer aan de club te verbinden.

Onze Vrouwen 2 en MO19 stoppen of gaan elders voetballen. Jammer. Pogingen om de teams te behouden zijn niet geslaagd.

We kijken vooruit en gaan met de teams die volgend seizoen spelen uit van een positieve drive met alle vrijwilligers die we hebben. Een bedankje is wel op zijn plaats voor alle leden, trainers, vrijwilligers en sponsors die het afgelopen seizoen hun best hebben gedaan. Dat geldt ook voor de jeugdcommissie voor hun activiteiten met hulp van ouders en het tweede voor de organisatie van de Seniorendag.

We kijken alvast vooruit naar het seizoen 2019-2020. Op zondag 25 augustus spelen de veteranen hun laatste wedstrijd en nemen we afscheid van hen. Frank Meijer en Jos Vlaar gaan de teams formeren. Er volgen nog meer wedstrijden tijdens de kermis, onder andere WBSV 1 tegen Sporting S 1.

In augustus gaat de bal weer rollen. Voor nu wens ik iedereen namens het bestuur een fijne vakantie.

Marianne Buis