• AZ Voetbalschool

  De AZ Voetbalschool is een initiatief dat is ontwikkeld om de samenwerking met amateurverenigingen in de regio te verbeteren en deze op beleidsmatig, organisatorisch en voetbaltechnisch niveau te ondersteunen. Met de AZ Voetbalschool wil de AZ Jeugdopleiding samenwerkingen aangaan met alle amateurverenigingen in de regio. Daarnaast kunnen ook andere amateurverenigingen in Nederland een samenwerking met AZ aangaan.

  Verschil in niveau
   Onder de amateurverenigingen is er een verschil in niveau, ambitie en grootte. Daarom heeft de AZ Jeugdopleiding drie verschillende pakketten samengesteld die daarop aansluiten, zodat iedere amateurvereniging op haar niveau verder kan groeien en ontwikkelen. De amateurverenigingen worden aangeschreven als 1-, 2- of 3-sterrenpartners van AZ.

   De 1-sterrenverenigingen zijn over het algemeen amateurverenigingen die nog niet volledig gebruik maken van de diensten die AZ hen aanbiedt en er valt nog winst te behalen om het kader binnen de vereniging te ontwikkelen. Nieuwe verenigingen die zich aanmelden voor de AZ Voetbalschool worden in het begin standaard 1-sterrenverenigingen.

  AZ biedt 1-sterrenverenigingen:
  – Inzage en ondersteuning in haar beleid en visie via het online platform van de AZ Voetbalschool.
  – Toegang tot het online platform van de AZ Voetbalschool; op dit online platform kunnen spelers, trainers en bestuurders informatie vragen die aansluit bij hun dagelijkse gang van zaken (trainingsprogramma’s, oefenstof, methodieken en informatie over het vak)
  – Aanwezigheid bij scholingsmomenten op Sportcomplex ’t Lood of het AFAS Stadion; jaarlijks zullen er enkele scholingsmomenten georganiseerd worden, waarin trainers of specialisten specifieke kennis krijgen uit hun vakgebied.
  – Aanwezigheid bij seminars in het AFAS Stadion; uw vereniging mag met een aantal personen het jaarlijkse Seminar bijwonen, waarin prominente sprekers hun visie over opleiden en voetbal uitleggen. Tevens is er gelegenheid om in gesprek te gaan met bestuurders van andere amateurverenigingen.
  – Aanwezigheid bij de AZ Coachdag die jaarlijks in samenwerking met de KNVB wordt georganiseerd op het complex van een 3-sterrenvereniging.
  – De vereniging mag zich officiële 1-sterrenpartner van AZ noemen en dit naar buiten toe uiten.

  Ondersteuning voor de vereniging
  De vereniging is een uithangbord van AZ, waardoor het imago verbetert en de aantrekkingskracht op sponsoren en spelers groter wordt. De vereniging neemt één maal per jaar deel aan het AZ Seminar waar met andere amateurverenigingen wordt gepraat over allerhande voetbalzaken.

  Ondersteuning aan trainers
  Trainers van de 1-sterrenverenigingen krijgen jaarlijks driemaal de kans om deel te nemen aan de scholingsmomenten. De coaches kunnen hier hun kennis uitbreiden. Deelname aan de AZ Voetbalschool betekent dat alle trainers van de vereniging toegang hebben tot het online platform van de AZ Voetbalschool. De trainer kan dit platform gebruiken bij zijn dagelijkse werkzaamheden, maar ook om een netwerk op te bouwen en zijn kennis te delen met andere trainers die gebruik maken van het online platform.

  Ondersteuning aan spelers
  De spelers van de vereniging kunnen eveneens gebruik maken van het online platform van de AZ Voetbalschool. De jonge voetballers kunnen hierop voetbalhuiswerk vinden en filmpjes met tips en trucs. Zij worden hierdoor beter en technisch vaardiger.